بلاست،بیماری قارچی برنج

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: بیماری بلاست برنج یکی از بیماری‌های مهم قارچی در مناطق برنج خیز است که علایم آن روی برگ به‌صورت لکه‌های بیضی یا دوکی شکل مشاهده می‌شود.


عبدالرحمن زاغی در گفت‌و‌گویی در شهرستان ساری، درباره بیماری بلاست برنج گفت: بیماری بلاست برنج یکی از بیماری‌های مهم قارچی در مناطق برنج‌خیز است که علایم آن روی برگ به‌صورت لکه‌های بیضی یا دوکی شکل مشاهده می‌شود که مرکز لکه‌ها معمولاً به رنگ خاکستری بوده و حاشیه لکه‌ها قهوه‌ای یا قهوه‌ای متمایل به صورتی است.

وی ادامه داد: در ارقام حساس در شرایط مرطوب چند لکه بهم متصل شده و سبب سوختگی و پژمردگی برگ‌ها می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: لکه‌های ایجادشده روی ساقه، گره و یا دم خوشه سبب پوسیدگی در محل لکه شده و در صورت پیشرفت بیماری دانه‌ها پوک و سنبله‌ها به‌رنگ سفید مایل به خاکستری می‌شود.

این مسؤول با بیان اینکه بیماری بلاست سبب کاهش میزان محصول می‌شود و درصد شکستگی دانه‌ها هنگام تبدیل افزایش می‌یابد، گفت: مبارزه تلفیقی برای پیشگیری و کم کردن خسارت بیماری و افزایش کمی و کیفی محصول ضروری است.

زاغی اضافه کرد: در مدیریت مبارزه زراعی با بیماری بلاست برنج، کشت ارقام مقاوم، اجتناب از مصرف بیش از حد کودهای ازته، کاشت زود هنگام، از بین بردن علف‌های هرز داخل و حاشیه مزارع، مصرف کودهای پتاسه و سیلیکاته در کاهش میزان آلودگی و خسارت این بیماری بسیار موثر است.

وی ادامه داد: برای ارقام حساس و محلی در صورت لزوم طی 2 مرحله مبارزه شیمیایی توصیه می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در مرحله رویشی اواسط پنجه‌زنی تا حداکثر پنجه زنی و مشاهده علائم بیماری روی برگ‌ها و در مرحله زایشی با ظهور 20 تا 25 درصد خوشه‌ها تا قبل از سفت شدن دانه‌ها مبارزه انجام شود، گفت: برای نتیجه‌دهی بهتر مبارزه با بیماری بلاست برنج لازم است مبارزه شیمیایی پس از برطرف شدن شبنم انجام شود.

این مسؤول خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود کشاورزان با یکی از سموم توصیه شده علیه بیماری بلاست برنج مانند، تری سیکلازول 0.5 کیلوگرم، وین 400 سی سی، ناتیوو 160 گرم، ویستا 0.5 کیلوگرم و فوجی وان 1.25 لیتر در هکتار استفاده شود.

/ 0 نظر / 48 بازدید